Puukkoja ja sirkusta Fiskarsissa
Päivämäärä ja paikka 20. - 21.5.2017 @ Fiskarsin Lukaali

Suomen Puukkoseuran päätapahtuma on nyt myös koko perheen viihdetapahtuma. Tänä vuonna perinteisten kilpailu- ja myyntitapahtumien lisäksi puukkopäivillä (lauantaina)esiintyy kaksi suomalaista korkean kansainvälisen tason sirkustaiteilijaa / taikuria. Esityksiä pitkin päivää niin Lukaalin pihassa kuin sisällä Lukaalissa. Tule paikalle näkemään taidokkaita esityksiä tai taikuutta yleisön joukossa. Näet mm. "leijuvan pöydän" tai uuden tavan kainaloiden pesussa. Paljon muuta jännittävää.

Työnäytökset
Työnäytökset tällä kertaa liittyvät terän helppoon hiontamenetelmään, helojen valmistukseen ja ”skrimmaukseen”. Siis jokaiselle jotakin.

Puukot ja tarvikkeet
Puukkosepät eri puolilta Suomea saapuvat jälleen esittelemään uusimmat tuotteensa. Tarvikemyynnistä huolehtivat ainakin Brisa ja Teräsrenki.

Puukonvalmistuksen SM-kilpailut
Vuoden tauon jälkeen puukonvalmistuksen SM-kilpailut ovat palanneet takaisin Fiskarsiin. Kilpailusarjoihin voit tutustua toisaalla tässä lehdessä. Kilpailuun tarkoitetut puukot lähetetään seuran sihteeri Eero Kovaselle. Siitä erillinen ilmoitus lehdessä. Seuran hallitus toivoo runsasta osanottoa.

Puukkohuutokauppa
Puukkohuutokaupan tulot sellaisenaan menevät stipendirahastoon, jonka varoilla avustetaan nuoria puukkoharrastajia. "Vanhoilta" puukkosepiltä toivotaan aktiivista osallistumista huutokauppaan niin lahjoittajina kuin huutajina: puukkohuutokauppaan otetaan vastaan puukkoja sekä puukon valmistukseen liittyviä tarvikkeita ja materiaaleja.

Huutokauppaan tulevat puukot tai materiaalit voi lähettää etukäteen osoitteeseen, Eero Kovanen, Pispalantie 18A 169, 20540 Turku, tai tuoda lauantain aamupäivän aikana tapahtumapaikalle.

Upi Anttilan taontakilpailu
Puukkosepät mittaavat taitojaan perinteisessä Upi Anttilan taontakilpailussa.

Myyntipöytävaraukset
Puukkopäivien myyntipöytävaraukset ottaa vastaan seuran sihteeri Eero Kovanen, 040 833 9262 / kovanen.eero@gmail.com.

Seuran vuosikokous
Suomen Puukkoseuran vuosikokous järjestetään la 20.5.2017 klo 16:00 Fiskarsin puukkopäivien yhteydessä.

Puukkopäivien illallinen
Perinteinen puukkopäivien illallinen vietetään lauantai-iltana ravintola Kuparipajassa. Illalliselle voi ilmoittautua ennakkoon seuran sihteerille, Eero Kovanen, 040 833 9262 / kovanen.eero@gmail.com tai viimeistään lauantain aikana paikan päällä.

Liitteet
puukonvalmistus_sm_sarjajako_2017.pdf | 63.0 kt

--- --- ---

Päivien ohjelma

Lukaalin piha
* Upi Anttilan taontakilpailu (la 10:00)
* Työnäytöksiä workshop-teltassa
* Puukko- ja tarvikemyyntiä
* Kansainvälisten sirkustaiteilijoiden esityksiä

Sisällä Lukaalissa
* SM-kilpailupuukot näytteillä
* Puukko- ja tarvikemyyntiä
* Yleisökilpailu/kilpailun kaunein puukko

Kansainvälisten sirkustaiteilijoiden esityksiä
* taikuutta
* taituruutta

Lauantaina 20.5.2017 klo 13:00
* Vuoden puukkoseppä julkistetaan Lukaalissa
* Puukkohuutokauppa
* SM-kilpailujen palkintojen jako

Kauhavan Puukkofestivaalit
Päivämäärä ja paikka 16. – 17.6.2017 @ Kauhava
Lisätietoja Tapahtuman verkkosivut

Puukonvalmistuskilpailu
Kilpailu puukon valmistuksesta on perinteisesti kuulunut Kauhavan Puukkofestivaalien ohjelmaan. Tänä vuonna kilpailun kohteena on oheisten kuvien mukainen Jalasjärven puukko.

Osallistumismaksu, 10 euroa, maksetaan Puukkofestivaalit ry:n tilille FI84 4928 0010 0403 85.

Puukot tulee postittaa viimeistään 5.6.2017 osoitteeseen Tuomas Lahdenperä, Kiurunkuja 3 A 2, 62200 Kauhava. Mukana tulee olla maksukuitti tai sen kopio.

Hyvinkään Puukko 2017 ja teemakilpailu
Päivämäärä ja paikka 19.8.2017 @ Hyvinkään kaupungintalo

Suomen Puukkoseura järjestää 19.8.2017 yhdessä Hyvinkään kaupungin ja paikallisen puukkokerho Tuppiroskan kanssa puukkotapahtuman Hyvinkään kaupungintalolla osoitteessa Kankurinkatu 4-6. Tapahtuma on pitkälti samankaltainen kuin hyvän palautteen saanut tapahtuma elokuussa 2016. Siellä tulee olemaan puukkojen ja tarvikkeiden myyntinäyttely, työnäytöksiä, vanhojen puukkojen näyttely, nuorten puukkokoulu jne. Myyntipöytävaraukset tapahtumaan tulee tehdä Antti Kaltevalle (antti.kalteva@pp.inet.fi tai puh 040 047 5202) mielellään 7.7.2017 mennessä.

Tapahtumaan liittyy teemakilpailu Hyvinkääpuukon valmistuksessa, mistä tarkemmin liitteessä.

Liitteet
teemakilpailu_hyvinkaapuukko_2017.pdf | 222.0 kt

Kuvaliitteinä otoksia kilpailutupesta. Löydät lisää kuvia myös Museoviraston sivuilta.

Nettipalsta
Pispalantie 18 A 169
20540 TURKU
Osoite kuvana tietoturvasyistä

>> Puukkoseuran hallitus

Tänään
Onnea Vilhelmiina, Minna, Vilma, Miina, Mimmi!

Sivuston päivitykset
Päivitetty  11.5.2017